Wat doe ik?
 
Re-integratie tweede spoor

Werkgever en werknemer werken vaak jaren samen. Maar wat gebeurt er als de werknemer zich ziekmeldt en deze ziekmelding wordt echt langdurig?

Bij langdurig verzuim van de werknemer geldt de Wet Verbetering Poortwachter. De werkgever en de werknemer dienen zich samen in te spannen om de werknemer te laten terugkeren in de oude functie. Maar als dat niet gaat, dan dient te worden onderzocht of dit in een andere passende functie binnen het bedrijf. Deze mogelijkheden binnen de eigen werkgever heet het eerste spoor. Als die functie niet beschikbaar is, dan moet een plan worden gemaakt om de werknemer buiten de eigen werkgever aan het werk te helpen. Dat is dan het tweede spoor.

Als werkgever in het MKB zal je niet heel veel te maken hebben met langdurig verzuim van je werknemer, maar als het wel gebeurt kom je wel te staan voor een aantal vragen. Wat kan je vragen als werkgever, wat mag je vragen, wat niet, en wat moet je doen?

Vraag vrijblijvend een gesprek en ik kom zelfs langs om de juiste stappen te adviseren. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-37647653.


Re-integratie derde spoor

Op mijn spoorboekje staat ook het derde spoor. Werkgevers kunnen ervoor kiezen het ziekterisico hun werknemers niet onder te brengen bij UWV, maar zelf te dragen of te laten verzekeren. Op deze manier kunnen werkgevers meer regie houden over de schadelast die wordt toegerekend voor instroom van werknemers die in de WIA terechtkomen.

Precies ACD kan voor deze werkgevers en verzekeraars een derde spoortraject uitvoeren. Ieder uur betaald werk dat Precies ACD kan realiseren, levert door de lange looptijd van de WIA een aanzienlijke besparing op de schadelast op.

Vraag vrijblijvend een gesprek en ik kom zelfs langs om de juiste stappen te adviseren. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-37647653.


Outplacement

Onze wereld verandert snel. De baan waarin je als werknemer dacht je pensioen te halen, is de laatste jaren een stuk onzekerder geworden. En als dan de boodschap komt dat jouw baan of jouw werkgever straks niet meer bestaat, dan komt dat best even hard aan. Wat nu?

Of je komt tot de conclusie dat je als werkgever en werknemer niet meer bij elkaar past. Of je kunt als werknemer je werk niet meer aan, maar wat is je alternatief? Dan toch maar blijven zitten waar je zit en het onvermijdelijke uitstellen?

Allemaal situaties die ik wekelijks tegenkom. Vraag vrijblijvend een gesprek en ik kom zelfs langs om de juiste stappen te adviseren. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-37647653.


Advies

Precies ACD kan u helpen met de volgende vragen:
  • Waar vind ik een goede arbeidsdeskundige?
  • Hoe kom ik aan een goede en goedkope AO-verzekering of verzuimverzekering?
  • Hoeveel contracten mag ik een werknemer geven?
  • Hoe blijf ik als ondernemer of werkgever zo flexibel mogelijk in mijn personeelsvoorziening?
  • Ik heb een zieke werknemer, welke stappen moet ik zetten?
  • Ik heb een loonsanctie gekregen, hoe kom ik daar vanaf? Ik heb het niet meer naar mijn zin op mijn werk, wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Transitievergoeding: moet ik die betalen als werkgever en hoe kan ik die kosten terughalen
  • Transitievergoeding: kom ik als werknemer daarvoor in aanmerking?
  • Mijn werknemer met een tijdelijk contract is langdurig ziek, wat moet ik dan doen

Vraag vrijblijvend een gesprek en ik kom zelfs langs om antwoord te geven op deze vragen. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-37647653. 

 

vaag

Precies ACD maakt deel uit
van het partnernetwerk van bedrijven:


Payroll Actief

Diensten in payrollingAdviespartner Noordkop

Verzekeringen en
financieel adviesGraafies Creative

Grafische vormgeving en
communicatie-uitingen
van uw bedrijf

Please publish modules in offcanvas position.